Lampu Solar

solar-flood-light-3-watt

Lampu Solar adalah peralatan pencahayaan yang amat mudah dipasang dan amat menjimatkan tanpa perlu membayar bill elektrik setiap bulan. Dengan lighting sensor, on/off secara automatik.

Solar Motion Sensor Light

Apa itu Solar Panel ?

Solar panel pula adalah alatan yang boleh menukarkan cahaya matahari kepada tenaga elektrik.Kaedah penukaran cahaya matahari terus kepada tenaga elektrik dikenali photovoltaic (PV). Panel ini menghasilkan voltan arus terus. Ia boleh disamakan dengan fungsi bateri untuk membekalkan voltan.

Namun berbeza dengan bateri, solar panel tidak boleh menyimpan tenaga. Oleh itu, dalam sistem solar yang lengkap semestinya memerlukan bateri untuk menyimpan tenaga.

Solar panel juga berbeza dengan bateri kerana mempunyai arus maksimum. Jika bateri tidak boleh dipintaskan (short circuit) tetapi solar panel boleh berlaku litar pintas tanpa rosak.

sfl800

Kegunaan Solar untuk anda

Penggunaan solar pada masa kini adalah sangat meluas kerana ia tidak perlu menggunakan tenaga elektrik dan dapat menjimatkan kos. Bermacam-macam kegunaan boleh dimanfaatkan dengan menggunakan lampu solar ini contohnya ialah seperti lampu untuk halaman rumah, lampu solar rumah, lampu keselamatan dan juga dalam bangunan.

Di sebabkan produk ini amat mudah dipasang dan “mobile”, ia boleh dibawa ke mana-mana sahaja anda pergi seperti perkhemahan dalam hutan, memancing di sungai/laut, mendaki gunung, aktiviti outdoor dan sebagainya.

Video Cara-Cara Pemasangan Lampu Solar

Berikut adalah cara -cara pemasangan yang sangat mudah. Anda jua boleh memasangnya.

 

Lampu solar di Solarmuda

Di Solarmuda , terdapat beberapa jenis lampu solar yang boleh anda dapati di sini seperti Solar Flood Light, Solar Garden Light, Solar Flashlight dan solar string light.

Kesemua jenis lampu ini tidak perlu bergantung kepada bekalan tenaga elektrik grid, cuma perlukan cahaya matahari. Jangan lupa untuk lawati kedai menjual produk kami secara online kami di www.solarmuda.com.my .

Atlas ssl

Video Review Lampu Solar

Video di bawah ini menunjukkan keterangan lampu walaupun telah menyala selama 12 jam. Ia juga menunjukkan bagaimana Solar Flood Light 20 watt off lampu secara automatik dengan menggunakan light detector yang akan di solar panel.

Video Solar Flash Light

Di bawah ini adalah salah satu video review yang kami sediakan untuk anda Solar Power Flashlight:

Untuk dapatkan banyak lagi keterangan mengenai beberapa jenis dan harga produk solar, sila click pada link seperti di bawah:

https://solarmuda.com.my/shop/

Untuk dapatkan beberapa tawaran dari kami di Solarmuda, sila klik sini .

Sila juga like page kami di facebook: klik sini .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!